Bestuursleden

De MAAN telt zes bestuursleden die ieder hun eigen verantwoordelijkheid hebben. We zetten ze hieronder op een rijtje.

Op deze pagina:

Voorzitter: Tjitske Dalderup​

Tjitske Dalderup traint al enkele jaren fanatiek bij Paard en Boog. Ze heeft wedstrijdervaring opgedaan bij de postals en heeft in 2018 deelgenomen aan het internationale trainingskamp van Christoph Némethy voorafgaand aan het WK in Hongarije.

Ze heeft eerder bestuurlijke ervaring opgedaan bij een studentenvereniging en staat altijd klaar om werk op te pakken als er iets moet gebeuren. Ze is ook nog eens vindingrijk, energiek en intelligent dus het was niet zo moeilijk een geschikte voorzitter voor de MAAN te vinden.

Secretaris: José Hendriks

José Hendriks is een van de oprichters van Paard en Boog. Ze heeft een ORUN-diploma en ruime ervaring met lesgeven op maneges. Daarnaast heeft ze de nodige ervaring opgedaan met het lesgeven in het boogschieten te paard. Ze heeft naast postals ook een Grand Prix wedstrijd gereden en meegedaan aan het WK in 2018.

Ze houdt ervan zaken overzichtelijk in exceltabelletjes te zetten en alles tot in perfectie te regelen. Zaken die bij deze functie zeker van pas komen.

Penningmeester: Janneke Rotman

Janneke Rotman traint al heel wat jaren bij de Horsebackarchers of Holland en heeft veel kennis over paarden en het boogschieten. Als het gaat om wedstrijden heeft ze flink wat postals gereden, aan een Grand Prix meegedaan en aan het WK in 2018.

Bij evenementen is Janneke vaak degene die een potentieel onveilige situatie het eerst in de smiezen heeft. Daarnaast werkt ze altijd zeer secuur. Ze werkt het liefst achter de schermen en daarom neemt ze plaats als penningmeester.

Commissaris Evenementen: Claire Hagen

Claire Hagen wordt door velen beschouwd als de grondlegger van het boogschieten te paard in Nederland. Ze is oprichter en trainer van de Horsebackarchers of Holland.
 
Sinds het prille begin van de International Horseback Archery Alliance (IHAA) was Claire de vertegenwoordiger voor Nederland. De gemoedelijke sfeer die de IHAA-evenementen zo kenmerkt heeft ze meegebracht naar Nederland en haar leerlingen. Sommige leerlingen zijn later voor zichzelf begonnen en doen daarbij hun best de sfeer net zo goed te houden.
 
Mede aan Claire is het dus te danken dat het voor veel horsebackarchers op trainingen en wedstrijden voelt alsof iedereen familie is.
 
Wegens omstandigheden heeft Claire een stapje terug moeten doen en de IHAA-vertegenwoordiging overgedragen. Maar ze wilde gelukkig nog wel actief zijn voor de MAAN! Daarom mag ze aan de slag met de neuzen één kant op krijgen bij het organiseren van gezamenlijke evenementen.

Commissaris social media: Yssette Kessen

Yssette Kessen heeft jarenlang getraind bij de Horsebackarchers of Holland en heeft inmiddels al enkele jaren haar eigen bedrijf: Kessen Moving Mounted Archery. Daar timmert ze flink mee aan de weg. Ze heeft meegedaan aan postals en aan een Grand Prix.

Ze kent alle ins & outs van social media en daar maken we graag gebruik van om de sport bekender te maken.

IHAA-vertegenwoordiger: Arno Hendriks

Arno Hendriks kwam ooit in aanraking met de sport en droomde er meteen van hier fulltime les in te geven. Na een jaar eenzaam oefenen met de nodige frustraties kwam hij terecht bij de Horsebackarchers of Holland. Hier deed hij veel ervaring op en na een paar jaar startte hij met José Hendriks Paard en Boog.

Arno organiseert en doet mee aan postals en heeft daarnaast meegedaan aan een Grand Prix en het WK van 2018. Hij heeft inmiddels ook wat ervaring opgedaan met het maken van websites en heeft ook deze website gemaakt.

Omdat hij in het verleden als journalist heeft gewerkt, stelt hij ook namens de MAAN de persberichten op en verstuurt deze.